Europamesterskab i Fredericia

Brande Motion til Europamesterskab Søndag den 03. august. 2003

Brande Motions stafethold i triathlon deltog søndag ved Europamesterskaberne i Fredericia. Holdet består af svømmeren Leif Søndergaard, cykelrytteren Jan Svendsen og løberen Leif Olsen. Det var samtidig jubilæum, da holdet stillede til start for første gang i 1993 og siden er det blevet til 14. konkurrencer - herunder også et par førstepladser. Dog ikke denne gang, da der var tale om et meget skrapt felt - og generelt med yngre deltagere end veteranholdet fra Brande Motion. Da der var tale om Europamesterskab, blev dystet på den såkaldte Nice-distance over 4000 meter svømning, 120 km cykling og 30 km løb, hvor jernmand strækker sig over 3800 meter, 180 km og 42,2 km, så der var altså tale om en ekstra hård distance for svømmerne - hvilket gør det specielt svært for motionisterne, da svømning traditionelt er den sværeste disciplin.

Der var således lagt et godt forarbejde i træningen, før startskuddet lød for de 4000 meter i Lillebælts lune vand, der blev gennemført i 1.35 time.

Derefter gik cykelruten ud på en dobbelttur mod henholdsvis Taulov og Trelde Næs med en let vind i tiden 3.36, hvorefter der blev sluttet af i 2.27 time med fire runder løb i Fredericias sommervarme gader.

De tre deltager fra Brande Motion havde otte timer som mål, så det var tilfredsstillende, at de kom igennem på 7.41 time. Det rakte til en placering som nummer 10 blandt de 14 klubhold og nummer 39 af samtlige 58 gennemførende stafethold.

Trods den beskedne placering var humøret alligevel højt ved den efterfølgende, traditionelle spisning for deltagere og de trofaste supportere.