Mount Ventoux 2004

Niels K. Eriksen pĂĄ toppen af Mount Ventoux
Klik forstør billede

Club Des Cingles Du Mont-Ventoux

Da vi sommeren 2003 var pĂĄ ferie i Syd Frankrig og pĂĄ vejen hjem sĂĄ Mont Ventuox (ogsĂĄ kaldet ”Det skaldede bjerg” og ”Dødens bjerg”, da det var her verdensmesteren, englænderen Tom Simpson 1 km for toppen kørte sig selv ihjel pga. overanstrengelse. Han var dopet, sĂĄ han mærkede ikke kroppens advarselssignaler), vidste jeg med det samme, at jeg skulle tilbage og prøve at besejre dette bjerg pĂĄ cykel. Vi planlagde en tur til uge 37-38 i 2004. I løbet af ĂĄret har jeg fundet oplysninger om bjerget: Længde pĂĄ opkørslerne, stigningsprocenter m.m. I denne forbindelse fandt jeg ogsĂĄ ud af, at der fandtes en klub for de der havde lyst til at prøve at køre alle 3 opkørsler pĂĄ Ă©n dag.

Torsdag den 9. september 2004 var det perfekt vejr med 28 gr., sol og næste ingen vind, så det blev dagen hvor jeg ville forsøge om jeg kunne besejre bjerget 3 gange på én dag. Og det lykkedes: Jeg kom op og ned alle gange og havde ingen uheld. Jeg var heller ikke så brugt som frygtet. Det skyldes nok at jeg udelukkende kørte efter pulsmåleren, da jeg hele tiden mindede mig selv om at jeg havde hele dagen til det, så farten var ligegyldig. Med en gearing på 38-27 gik det dog bedst, hvis jeg ikke kom under 10 km/t.

Lidt tal:

Ruten er i alt 136 km og i alt 4285 højdemeter: Bedoin > Toppen > Maloucene > Toppen > Sault > Toppen > Bedoin

1. opkørsel: www.clubcinglesventoux.org/en/roads/missing-data/1-bedoin.html

Bedoin > Toppen: 21,5 km – 1615 højdemeter = 7,5% i snit - tid 1.51 – snitpuls 145 (min hvilepuls er 36 og max puls er 182)

2. opkørsel: www.clubcinglesventoux.org/en/roads/missing-data/2-malaucene.html

Maloucene. Toppen: 21 km – 1540 højdemeter = 7,5% i snit - tid 1.51 – snitpuls 151

3. opkørsel: www.clubcinglesventoux.org/en/roads/missing-data/3-sault.html

Sault.:  Toppen: 26 km – 1204 højdemeter = 4,7% i snit – tid 1.45 – snitpuls 146.

Nedkørslerne tog ca. 30 minutter for de to første og ca. 45 for den sidste.

Anny Eriksen og Erik Larsen skulle fredag den 10. september 2004, hvor det også var perfekt vejr, prøve kræfter med opkørslen fra Sault : 26 km og 1204 højdemeter. De havde begge triple gearing, dermed kunne de komme ned på 6-7 km/t og stadig have en fornuftig kadence. Forudsætningerne var dermed i orden. Og det lykkedes dem begge næsten at cykle helt op. Kun den sidste ”dødens kilometer” måtte de gå. Tiden blev 3.26 for Anny og 3.20 for Erik.

Hvis nogen af Jer skulle få lyst til at prøve denne udfordring, hjælper jeg gerne med at fremskaffe startkort m.m. Her i 2004 var prisen 15 euro der inkluderer en medalje indgraveret med det nummer man har ”bestået” som. For os alle tre var det en stor oplevelse - også fordi der dagligt er flere hundrede, der kæmper sig op ad bjerget. Så der var en fantastisk stemning på toppen med mange stolte og glade cyklister.

Her er et link til klubben Club Des Cingles Du Mont-Ventuox:

www.clubcinglesventoux.org/en/

Og her er et link til den campingplads i byen Villes Sur Auzon hvor vi havde lejet en mobil-home. Fra terrassen var der (selvfølgelig) udsigt til Mont Ventoux:

www.provence-camping.com/index_uk.html

Hilsen Niels K. Eriksen